۲۵ بازی واقعیت مجازی برتر؛ قدم گذاشتن در دنیایی فراتر از واقعیت
واقعیت مجازی یکی از هیجانانگیزترین موضوعاتی است که در دنیای بازیهای ویدیویی پیدا میشود و از این نظر علاقه به هر بازی واقعیت مجاری رو به رشد است. دسترسی به هدستهای واقعیت مجازی راحتتر شده و از سمت دیگر شرکتهای مختلفی هستند که بازیهای مختلفی برای این پلتفرم عرضه میکنند. همیشه آرزوی گیمرها وصل شدن و حضور داشتن در دنیای بازیهای ویدیویی بوده و هدستهای واقعیت مجازی آمدهاند تا این آرزو را برآورده کنند. با وجود این که این فناوری جدید نسبتا نوپا است، بد نیست نگاهی به بهترین بازی های واقعیت مجازی که عرضه شدهاند داشته باشیم.
در حال حاضر سه گزینهی اصلی برای تجربهی بازیهای واقعیت مجازی وجود دارد. هدست واقعیت مجازی کنسول پلیاستیشن قیمت قابل قبولی دارد و به لطف پشتیبانیهای شرکت سونی، بازیهای مختلف و باکیفیتی برای آن عرضه میشوند. البته اگر کنسول پلیاستیشن ۵ دارد و به فکر خرید یکی از این هدستها هستید پیشنهاد میکنیم که دست بکشید. در حال حاضر شرکت سونی قصد دارد تا هدست واقعیت مجازی پلیاستیشن را ارتقا دهد و آن را به حد و اندازهی سختافزار کنسول پلیاستیشن ۵ برساند. هدست جدید سونی احتمالا بازیهای جدیدی خواهد داشت که حتی اگر روی هدست قبلی هم کار کنند، در اصل برای هدست جدیدتر ساخته شدهاند.
گزینهی دوم برای تجربهی بازیهای واقعیت مجازی بهترین گزینه است؛ البته احتمالا میدانید که برای داشتن بهترینها، باید بیشترین هزینهی ممکن را پرداخت. هدستهای واقعیت مجازی کامپیوتری بالاترین کیفیت ممکن را ارایه و وسیعترین مجموعهی بازیهای ممکن را در مقابل شما قرار میدهند. پلتفرم استیم از همان ابتدای کار اصلیترین پشتیبان نرمافزاری پلتفرم واقعیت مجازی بوده و از همان موقع، در خط مقدم پیشرفت تکنولوژی واقعیت مجازی قرار داشته.
اگر میخواهید سراغ تجربهی بازیهای واقعیت مجازی با پلتفرم کامپیوترهای شخصی بروید قبل از همهچیز به یک کامپیوتر و مخصوصا کارت گرافیک قدرتمند نیاز دارید. حداقل کارت گرافیکی که کار واقعیت مجازی را راه میاندازد GTX 1060 است اما برای داشتن تجربهای بهینه به چیزی در حد کارت گرافیک RTX 2070 نیاز دارید. خود هدستهای واقعیت مجازی کامپیوتری هم تنوع دارند. در حال حاضر انتخابهای اصلی این نوع از تجربهی واقعیت مجازی هدستهای HTC Vive ،Oculus Rift S و Valve Index هستند. هر سه هدست به طور کامل از طرف پلتفرم استیم پشتیبانی میشوند. از میان این سه هدست، Oculus Rift S که ۴۰۰ دلار قیمت دارد را پیشنهاد میکنیم. با وجود این که Rift S ارزانترین گزینهی موجود است اما تجربهای عالی را ارایه میدهد و حتی از برخی جهات بهتر از گزینههای دیگر است. در حال حاضر اگر خوب بگردید و کمی هم بخت یارتان باشد میتوانید هدست Rift S را با قیمتی کمتر از پانزده میلیون تومان خریداری کنید. با این حال شکی نیست که بهترین بازی های واقعیت مجازی ارتباطی به گران بودن هدست شما ندارد.
آخرین گزینهی ورود به دنیای واقعیت مجازی از دیگر گزینهها جدیدتر و ارزانتر است. سری جدید هدستهای شرکت Oculus به نام Quest یکی دو سال است که به بازار آمدهاند و حسابی طرفدار پیدا کردهاند. برای استفاده از این هدستها به هیچ دستگاه جداگانهای نیاز ندارید و بازیها روی پردازندهی داخل خود هدست اجرا میشوند. به دلیل این که به دستگاه دیگری نیاز نیست، این هدستها سیم ندارد و استفاده از آنها واقعا ساده است. سری هدستهای Oculus Quest برای کسانی که میخواهند تجربهی تفریحی خوبی از دنیای واقعیت مجازی داشته باشند عالی هستند.
با توجه پردازندهی موبایلی که روی این هدستها نصب شده کیفیت بازیهایی که روی هدستهای Quest اجرا میشوند با اختلاف از دیگر هدستها پایینتر است و مشخصا این هدست توانایی اجرای بازیهای بزرگی که روی هدستهای کامپیوتری و کنسولی اجرا میشوند را ندارد. دقیقتر بگوییم، از نظر فنی مجموعهی بازیهای این هدست به طور کامل از بازیهای دیگر هدستها جدا است. شرکت فیسبوک برای هدست Oculus Quest 2 یک رابط مخصوص با کامپیوتر در نظر گرفته که با استفاده از آن میتوان از هدست Quest 2 همانند دیگر هدستها کامپیوتری استفاده کرد. این رابط هنوز در حالت آزمایشی است و اگر اصلیترین دلیل خرید هدست واقعیت مجازی توسط شما تجربهی بازیهایی مانند Half-Life Alyx است سراغ خرید هدستهای اختصاصی کامپیوتری بروید یا صبر کنید تا تکنولوژی رابط هدست Quest و کامپیوتر بهتر شود.
بحث در مورد سختافزار هدستهای واقعیت مجازی کافی است و زمان آن رسیده که در مورد بازیها صحبت کنیم. پیش از هرچیزی بگوییم که استفاده از هدستهای واقعیت مجازی ممکن است باعث حالت تهو شود که فرنگیها این پدیده را Motion Sickness نامگذاری کردهاند. این که چنین چیزی رخ بدهد یا ندهد به میزان حرکت بازیکن در بازی و خود شخص بازیکن مربوط است. هنگامی که انسان از طریق چشم خود حرکت کردن در دنیا را حس میکند اما حرکات دریافتی چشم با اطلاعات دریافتی از مخچه و مجاری نیمدایرهای گوش (که وظیفهی ایجاد تعادل را دارند) همخوانی ندارند، مغز انسان خیال میکند که به دلیل مسموم شدن در حال دیدن تصاویر اشتباه است و به جهت دفع سم بدن را دچار تهو میکند. برخی از انسانها نسبت به این حس مقاومت بیشتری دارند و برخی دیگر بهسرعت دچار تهو میشوند. البته با تجربهی بیشتر بازیهای واقعیت مجازی میتوان مغز را برای عادت کردن به این هدستها تعلیم داد و کمتر دچار تهو شد.
به دلیل گره خوردن تجربهی بازیهای واقعیت مجازی و حالت تهو گرفتن در برخی بازیهایی که حرکت زیادی دارند، تصمیم گرفتیم تا لیست ۲۵ بازی برتر واقعیت مجازی را بر اساس ساده به پیچیده مرتب کنیم. بازیهای ابتدایی این لیست مانند Astro Bot Rescue Mission دوربین نسبتا ثابتی دارند و تمام بازیکنان میتوانند با کمترین دردسر از آن لذت ببرند. هر چه به انتهای لیست نزدیکتر میشویم بازیها پیچیدهتر میشوند و حرکت در آنها بیشتر میشود. البته ترتیب این لیست به هیچوجه قانون و قاعدهای قطعی نیست و صرفا یک راهنما برای تشخیص بهتر بازیها است. برخی از بازیکنانی که هیچ تجربهای با واقعیت مجازی ندارند، در همان تجربهی اولشان نسبت به حالت تهو ناشی از تجربهی بازیهای این پلتفرم مقاوم هستند و بهسرعت میتوانند خود را با دنیای مجازی این بازیها و نحوهی تعامل با آنها تطبیق دهند.
لیست بهترین بازیهای واقعیت مجازی به شرح زیر است:
- Astro Bot Rescue Mission
- Tetris Effect
- Moss
- Statik
- Beat Saber
- Ultrawings
- Superhot VR
- Rez Infinite
- Polybius
- Blood and Truth
- Budget Cuts
- Microsoft Flight Simulator VR
- Red Matter
- Half-Life: Alyx
- Paper Beast
- The Climb
- Sairento
- Skyrim VR / Fallout 4 VR
- Resident Evil 7
- DOOM 3 VR
- Pavlov VR
- Ace Combat 7
- No Man’s Sky VR
- The Walking Dead: Saints & Sinners
- Boneworks—